Fostul premier moldovean Ion Sturza i-a avertizat pe ministrii actualului cabinet Pavel Filip ca investigatiile RISE Project despre membrii cabinetului ar trebui sa-i ingrijoreze.

Ion SturzaFoto: Hotnews

Acesta le-a reamintit, intr-un mesaj pe Facebook, in contextul declaratiilor de integritate pe care le-au semnat, ca sunt pasibili de raspundere penala, si le-a transmis ca trebuie sa fie ingrijorati pentru ca "eu unul nu am auzit cineva sa fi reusit sa conteste investigatiile RISE".

Postarea de Facebook a lui Ion Sturza:

"Un sfat pentru membrii guvernului Filip

Nu va cunosc personal pe multi dintre voi. Vreau insa sa cred ca sunteti persoane integre si buni profesionisti.

Sunt sigur, cunoasteti ca e bine sa fiti foarte atenti la investigatiile jurnalistice, in special la cele realizate de RISE...

Poate nu stiti, RISE este o comunitate de jurnalisti din Republica Moldova si Romania foarte respectata si, da, de temut! Multi politicieni si functionari transpira cand aud de ei! Eu unul nu am auzit cineva sa fi reusit sa conteste investigatiile RISE.

Avalansa de materiale ce vin spre membrii guvernului ar trebui sa va alarmeze. Nu e o gluma.

Ati semnat si o declaratie de integritate, desi in miez de noapte, si nu varianta propusa de ONG-uri. Sunteti pasibili si de raspundere penala. Astazi raspunderea penala pentru aceasta pare simbolica. Dar cine stie ce se poate intampla in viitor, sunteti tineri.

Atentie!, daca va stiti cu probleme de integritate, e timpul sa o stergeti rapid din gara. Succese!

"RISE Project Moldova a scris sambata despre vila de lux in care locuieste ministruld e interne de la Chisinau, si pe careAlexandru Jizdan nu a pus-o in declaratia de avere.