Aproape 100 de manifestari vor avea loc in toata tara, duminica, de Ziua Unirii, la acestea fiind asteptate peste 100.000 de persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ziua Unirii, la IasiFoto: Rompres

Peste 3.500 de efective ale MAI vor actiona pentru asigurarea masurilor de ordine publica la cele aproape 100 de manifestari omagiale organizate la nivel national in contextul sarbatoririi Unirii Principatelor Romane, la care sunt asteptate peste 100.000 de persoane, scrie Mediafax.

Principalele manifestari vor fi organizate, duminica, in municipiile Cluj, Focsani si Iasi, unde se estimeaza prezenta unui public numeros.

Prefecturile vor organiza manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane in municipiile resedinta de judet, iar in institutiile de invatamant ale MAI vor avea loc activitati comemorative.

Studentii Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" vor organiza, ca in fiecare an, un eveniment prin care vor marca aceasta sarbatoare. Reprezentanti ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne vor participa si la ceremoniile care se vor desfasura in Bucuresti la statuia domnitorului Al. I. Cuza din Dealul Mitropoliei.

Jandarmii si pompierii participa cu efective la organizarea garzilor de onoare si ceremoniile militare atat la nivel central, cat si local.