Orice bani in plus constituie un privilegiu, a declarat miercuri presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, inainte ca CCR sa discute sesizarea Guvernului privind pensiile speciale pentru alesii locali.

Foto:

"Orice bani in plus sunt un privilegiu: a spus Zegrean, care a admis, la intrebarea unui reporter, si ca acestia nu se bazeaza pe contributii.

Mai mult, el a explicat ca exista o problema si in privinta retroactivitatii prevazute in actul normativ, care ar face ca si fostii sefi locali de pe vremea comunismului sa beneficieze de ea.

Problema este ca, daca legea intra in vigoare, vor beneficia si fostii secretari de partid, a spus presedintele Curtii Constitutionale.

Sesizarea Executivului are in vedere incalcarea mai multor articole din Constitutiereferitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiti alesi locali, acordarea retroactiva a drepturilor speciale si neasigurarea finantarii pentru indemnizatiile nou create.

In forma adoptata, exista cel putin 16.300 de potentiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar in 2016 se ridica la 469 milioane lei.