Membri ai Guvernului Ciolos au primit locuinte RA-APPS. Doi dintre ei au o alta locuinta in Capitala

de I.C     HotNews.ro
Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, 18:25 Actualitate | Esenţial

RA-APPS a atribuit locuinte, la inceputul anului, din fondul locativ administrat, unor ministri si secretrari de stat din Cabinetul Ciolos, desi unii dintre ei, potrivit declaratiilor de avere, detin locuinte in Bucuresti, legea permitand acest lucru numai "din motive de siguranta si protectie", informeaza Mediafax.

Pe lista ministrilor din guvernul Ciolos care beneficiaza de locuinte de la stat se afla Patriciu Achimas-Cadariu, care gestioneaza domeniul Sanatatii, el primind un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a primit o locuinta de 143,10 mp, iar chiria este stabilita la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, beneficiaza de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei.

Beneficiari de locuinte de la RA-APPS sunt si Paul Gheorghiu, director de cabinet al Primului Ministru, cu rang de Secretar de Stat, caruia i s-a atribuit un apartament de 195,14 mp, chiria fiind de 1032,84 lei, Mihail Lisetchi, Secretar de Stat la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, beneficiaza de o locuinta de 96,95 mp, chiria fiind stabilita la suma de 1856,60 lei. De asemenea, Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Primului Ministru, a primit o locuinta de 185,82 mp, chiria fiind de 1508,39 lei. Sorin-Ioan Radu, Secretar de Stat la Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a primit o locuinta de serviciu de 105,23 mp cu o chirie stabilita la 717,96 lei si Secretarului de Stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Erika Stanciu, i s-a dat o locuinta de 153,92 mp, chiria fiind de 583,94 lei.

Dintre acestia, potrivit declaratiilor de avere, publicate pe site-un Guvernului, Cristina Palmer detine in Capitala un apartament cumparat in 1992, la fel si Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Primului Ministru care are o locuinta in Bucuresti de 115 mp, cumparata in 2005.

Locuintele de serviciu si locuintele simple pentru demnitari sunt atribuite in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 101/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel ca "se pot atribui temporar imobile cu destinatia de locuinta de serviciu din fondul locativ aflat in administrarea RA-APPS ministrilor, inclusiv persoanelor care ocupa functii asimilate celei de ministru si ministrilor delegati, pe durata mandatului, respectiv secretarilor de stat si persoanelor care ocupa functii asimilate celei de secretar de stat, pe o perioada de 3 luni de la data numirii in functie.

Insa, potrivit art. 14^1 alin (5) "nu beneficiaza de locuinta de serviciu persoanele care detin in proprietate sau in coproprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti". Exista totusi o exceptie, reglementata prin art. 14^6 care precizeaza ca "la propunerea motivata a conducatorilor institutiilor publice in cadrul careia este incadrat demnitarul respectiv, de prevederile ordonantei poate beneficia si demnitarul care are o locuinta proprietate personala sau coproprietate in municipiul Bucuresti, dar care, in exercitarea atributiilor legale isi desfasoara activitatea in conditii de risc inalt, din motive de siguranta si protectie", aceasta fiind explicatia faptului ca ministrul Mediului si seful Cancelariei prim-ministrului beneficiaza de locuinte de serviciu desi au apartamente in Capitala.

Pe de alta parte, membrii guvernului Ponta care nu au predat, pana in prezent, spatiile atribuite de stat sunt: Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Mihaela Maria Ciuciureanu, fost Secretar de Stat in cadru Ministerului Fodurilor Europene, Catalin Cosmin Olteanu care a fost Secretar de Stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Turismului si Mirela Florenta Matichescu, fost Vicepresedinte al Autoritatii pentru Turism in Cabinetul Ponta.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

3078 vizualizari

 • 0 (10 voturi)    
  e simplu (Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, 18:51)

  2 case [anonim]

  demisia, ce mai asteapta?
  • -1 (1 vot)    
   Ce mai asteapta? (Duminică, 17 ianuarie 2016, 3:24)

   UnulDeDeparte [anonim] i-a raspuns lui 2 case

   Vreo ordonanta sa le poata cumpara la pret de chilipir!

   numai bine


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă