Bucurestenii din blocurile din cartierul Militari, care au fost afectate de o avarie in sistemul de distributie a agentului termic, vor avea caldura incepand cu noaptea de vineri spre sambata, asa cum sustine directorul general al RADET Valentin Vitalariu, citat de Agerpres.

Vineri dimineata, peste 100 de blocuri din Militari au ramas fara caldura si apa calda dupa ce o conducta de distributie a fost avariata in zona strazilor Vasile Milea - Uverturii.

"Acolo au fost, de fapt, trei interventii. Doua sunt incheiate la aceasta ora si a treia, ultima, urmeaza sa fie incheiata cam in doua ore. La ora 24,00 o sa incepem incarcarea si, practic, in noaptea aceasta locuitorii vor avea si caldura si apa calda [...] Se lucreaza in continuare, a ramas foarte putin de lucru", a spus Valentin Vitalariu.

Directorul RADET a subliniat ca avaria a aparut tocmai pentru ca tevile ar fi montate in zona inca din 1974.

"Practic, acum noi am gasit niste fisuri si cateva gauri, edilul a cerut sa fie duse la Primarie aceste elemente pe care le-am gasit. Aceasta a insemnat ca, de fapt, era o pierdere masiva de abur, de apa fierbinte, dar ce era foarte grav era ca aburul iesea pe carosabil si nu mai aveau vizibilitate soferii, neavand vizibilitate putea sa fie un pieton in spatele perdelei de aburi si sa apara accidente, din acest motiv noi am intervenit de urgenta astazi", a afirmat directorul general al RADET Bucuresti.