Kutlay Mehmet Dara -cetateanul apatrid de origine turca retinut in cursul diminetii pe Aeroportul Henri Coanda - avea mandat international de arestare, se arata intr-un comunicat remis presei de Politia de Frontiera. Barbatul, in varsta de 46 de ani, era condamnat în Turcia la sase ani si trei luni inchisoare. El s-a prezentat la aeroport in jurul orei 8:30 msi intentiona sa se imbarca intr-o cursa cu destinatia Frankfurt. Acesta a fost predat politistilor din cadrul Serviciului Urmariri al Inspectoratului Genera l al Politiei, pentru luarea masurilor legale in acest caz.

Serviciul Român de Informaţii precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii, ca a obtinut date referitoare la prezenta pe teritoriul Romaniei a cetateanului strain Kutlay Mehmet Dara si a acordat sprijin autoritatilor romane competente pentru punerea in aplicare a mandatului de urmarire internationale pentru acte de terorism care il viza pe acesta.

Realitatea TV transmite ca procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Urmeaza ca si magistratii Curtii de Apel sa ia o decizie in acest caz.