Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE) cere demisia ministrului de Interne Petre Toba pe care il acuza de incompetenta, invocand proasta organizare din ultimele zilei a activitatii frontierelor si dezinteresul demonstrat de autoritati in momentul in care a fost informat ca la frontiere s-au format cozi kilometrice. Potrivit sursei citate, este inadmisibil ca in apropierea sarbatorilor de iarna, moment in care numerosi romani din diaspora revin in tara, "autoritatile sa fie luate din nou <>".

Petre TobaFoto: Agerpres

Mai mult decat atat, FADERE reclama faptul dupa ce a fost instiintat ca exista cozi foarte mari, ministrul Toba "s-a comportat in continuare cu dezinteres nerezolvand problema".

  • Redam mai jos comunicatul integral transmis de FADERE

DEMISIA MINISTRULUI DE INTERNE PENTRU INCOMPETENTA

Pentru proasta organizare din ultimele zilei a activitatii frontierelor si dezinteresul demonstrat in momentul in care a fost informat ca la frontiere s-au format cozi kilometrice, FADERE cere demisia domnului Petre Toba din fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

Este inadmisibil ca in apropierea sarbatorilor de iarna, cand foarte multi romani din Europa se intorc in tara, autoritatile sa fie luate din nou "prin surprindere". Insa, pe langa faptul ca frontierele nu au fost pregatite pentru acest moment, dupa ce a fost instiintat ca exista cozi foarte mari, domnul Toba s-a comportat in continuare cu dezinteres nerezolvand problema.

In Europa locuiesc in jur de trei milioane si jumatate de romani care trimit foarte multi bani in tara si care se intorc acasa in numar covarsitor de doua ori pe an: de Craciun si in perioada vacantei de vara.

"Suntem indignati de sutele de telefoane si mesaje care le-am primit din partea romanilor care in loc sa fie primiti cu bratele deschise de Romania, sunt tinuti la granite si sunt tratati inca odata cu dispret. Speram ca adevaratul motiv pentru care s-au formate cozile uriase sa fie doar incompetenta. Ar fi mult mai grav data situatia ar fi o razbunare politica pentru votul diasporei sau si-ar avea originea in obiceiul politistilor de frontiera si vamesilor corupti care cauta in bagajele romanilor pana ii fac pe acestea sa le dea spaga pentru a putea intra in tara", a declarat Daniel Tecu presedintele FADERE.