Restrictiile impuse muncitorilor romani in Marea Britanie nu vor fi, deocamdata, ridicate pentru ca ele sunt in acord cu normele Uniunii Europene. Anuntul a fost facut de premierul britanic, Gordon Brown, la finalul intalnirii cu premierul roman Calin Popescu Tariceanu. Liderul de la Londra a apreciat contributia romanilor la cresterea economiei britanice. "Cred ca orice tara incearca sa atraga, dar sa foloseasca cel mai bine forta de munca disponibila. Noi am luat aceasta decizie in privinta Romaniei si Bulgariei, dar trebuie sa spun ca muncitorii romani au o contributie foarte importanta la economia britanica si suntem recunoscatori pentru ceea ce fac. Avem insa o politica de control al imigratiei, ca parte a politicii pe care o implementam la nivelul Uniunii Europene", a adaugat premierul Brown.

Potrivit Rador, punctul central al discutiilor a fost componenta economica. Se are in vedere organizarea unei conferinte in perioada urmatoare, pe tema investitiilor si a modului cum pot fi impulsionate relatiile economice bilaterale. Premierul Tariceanu a pledat pentru o prezenta sporita a companiilor britanice in centrul si estul Europei.

"Ceea ce asteptam acum este sa vedem companii industriale, bancare sau cele care presteaza servicii financiare ca dau mai multa atentie economiei romanesti, care este in crestere. Centrul si estul Europei pot fi locul unor bune investitii", a apreciat premierul roman.