Directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice din Timisoara, Ioan Dragomir, si cel al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Iasi, Marian Bosianu, au fost demisi de presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu. Decizia a venit dupa ce cei doi fosti directori nu au solicitat aparatului central al ANAF, in conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Directiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Exista persoane care cred ca sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decat procesul de reforma a ANAF. Masura dispusa astazi reprezinta un mesaj foarte clar ca nu este deloc asa", arata Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF.

ANAF a extins regula instituita deja pentru toate examenele din cadrul Directiei de Antifrauda Fiscala si in cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezenta unui inspector al Directiei de Integritate in cadrul comisiilor de examinare.

Dintre cei 8 directori generali din teritoriu, directorii de la regionalele Iasi si Timisoara au refuzat sa indeplineasca solicitarea presedintelui ANAF, incercand sa blocheze prezenta unui inspector al Directiei Generale de Integritate in cadrul comisiilor de examinare.