Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat marti la Bruxelles ca Guvernul vrea sa evite un proces la Curtea Europeana de Justitie pentru taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor, dar nu va renunta la aceasta taxa, relateaza Rador.

"Va suferi insa modificari, pentru a pune de acord pozitia Romaniei cu cerintele Comisiei Europene".

Precizarile sunt departe de a clarifica situatia taxei auto. Vosganian a precizat ca guvernul nu va renunta la aceasta taxa, dar ca o va modifica printr-un act normativ, pentru a pune de acord pozitia Romaniei cu cerintele Comisiei Europene. In aceeasi zi insa, premierul Tariceanu a declarat transant ca taxa auto nu va fi nici eliminat, nici redusa.

Ministrul Vosganian s-a intalnit cu comisarul pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, caruia i-a explicat ca taxa a avut efecte benefice pentru mediul inconjurator in 2007 si ca Romania este dispusa sa faca acele modificari de ordin tehnic de care mai este nevoie pentru a folosi cele doua luni pe care le are la dispozitie in evitarea trimiterii cazului la Curtea Europeana de Justitie.

"Am observat deschiderea pe care expertii comisiei au manifestat-o pentru a conlucra in viitor, chiar de saptamana viitoare grupurile de experti ai Ministerului Economiei si Finantelor vor lucra la Bruxelles indeaproape cu expertii comisiei, astfel incat actul normativ sa fie concordant atat cu obiectivele noastre ce tin de ratiuni de natura ecologica, dar si cu reglementarile Comisiei Europene", a declarat Vosganian.