Senatorii solicita Curtii de Conturi sa controleze fondurile Primariei Capitalei alocate la lucrarile de asfaltare si inlocuire a bordurilor.

Senatul a adoptat marti un proiect de hotarare care are ca obiectiv verificarea modului in care edilul Capitalei, Adrian Videanu, a respectat hotararile privind formarea si utilizarea resurselor bugetului local al municipiului.

Initiativa apartine senatorului Marius Marinescu, fost PD, proaspat PC, si la ea au aderat alti 50 de senatori din PSD si PNL. Hotararea a fost adoptata cu 42 de voturi "pentru", 7 "impotriva" si 9 "abtineri".

Hotararea adoptata de Senat solicita Curtii de Conturi sa controleze si modul in care au fost utilizate resursele bugetului local al municipiului, in special banii alocati pentru lucrarile de asfaltare si de inlocuire a bordurilor stradale. Dupa efectuarea verificarilor, Curtea de Conturi va inainta Senatului un raport.

Senatorul Marius Marinescu a semnalat nereguli referitoare la legalitatea utilizarii resurselor financiare ale municipiului pentru reabilitarea strazilor si a solicitat Senatului o verificare la Curtea de Conturi, solicitare care s-a trasnformat in proiect de hotarare.