Militarii din Fortele Navale Romane executa, in perioada 12-15 octombrie, exercitii in apele internationale ale Marii Negre, impreuna cu militari din fortele navale ale Bulgariei, SUA si ale Ucrainei.

"La antrenamente participa Fregata Regina Maria, care va avea la bord un elicopter Puma Naval si o grupa de Forte pentru Operatii Speciale, Corveta Contraamiral Horia Macellariu, iar pentru sprijinul secventelor de lupta antiaeriana si lupta la suprafata, Fortele Aeriene Romane participa cu doua aeronave MiG 21 LanceR", potrivit unui comunicat al Statului Major al Fortelor Terestre.

Fortele Navale ale SUA sunt reprezentate de Distrugatorul USS Porter si un avion maritim de patrulare P-3C ORION, Fortele Navale Ucrainene de Fregata Hetman Sahaydachniy, iar Fortele Navale Bulgare de Fregata Verni.

"Exercitiile se inscriu in Programul privind sprijinul acordat de SUA aliatilor si partenerilor NATO din estul Europei European Reassurance Initiative (ERI) si fac parte din Operatia Atlantic Resolve South / Black Sea Resolve Events (OARS/BSRE)", mai scrie sursa citata.