Romania va participa la Studiul International privind Procesul de Predare- Invatare

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 7 octombrie 2015, 15:01 Actualitate | Esenţial

Romania va participa la Studiul International privind Procesul de Predare- Invatare, dezvoltat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD)- TALIS 2018, potrivit unei Hotarari aprobate miercuri de Guvern. Programul TALIS (Teaching and Learning International Survey) este o succesiune de studii internationale comparative, ce ofera indicatori internationali si de sustinere a politicilor educationale relevante privind profesorii si procesul de predare-invatare din scoli.

Programul TALIS 2018 se va  desfasura in perioada 2016-2019 si va furniza datele si informatiile esentiale pentru realizarea de studii si analize ulterioare, care sa fundamenteze deciziile de politici publice in domeniul invatamantului.

TALIS 2018 prevede urmatoarele etape:
  • Stabilirea contractorului international, precum si a responsabilitatilor si protocoalelor de comunicare intre consortiu si tarile participante;
  • Realizarea primei intalniri a Grupului de Experti pentru Elaborarea Instrumentelor;
  • Implementarea studiului-pilot, prevazuta pentru anul 2016;
  • Realizarea pre-testarii, ce se va derula in 2017;
  • Realizarea studiului principal si lansarea Raportului International, desfasurandu-se in perioada octombrie 2017 - aprilie 2018.
Taxa pentru participarea Romaniei, in perioada 2016-2018, la acest Program este in cuantum de 231.121 de euro, achitati catre OECD in trei transe anuale. Echivalentul in lei al taxei va fi asigurat de bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate anual pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Documentul mai prevede ca Centrul National de Evaluare si Examinare sa fie desemnat Centru National TALIS.

Prima runda a acestui studiu - TALIS 2008 - a avut loc in perioada 2006 ¬ 2009, iar la aceasta au participat 24 de tari OECD si tari partenere. Romania a participat pentru prima data in cea de-a doua runda, la TALIS 2013, desfasurat intre anii 2011-2014,  alaturi de alte 33 de tari de pe cinci continente.


Citeste mai multe despre   
Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

447 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă