Ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, a declarat la emisiunea Profesionistii, difuzata sambata de TVR 1, ca Romania are o Constitutie insuficient de puternica pentru a sustine o democratie. "Nu exista o constitutie perfecta pe lumea asta. Dar sunt constitutii mai usor de schimbat, de incalcat, de manipulat in interese personale. Asa este Constitutia aici. Ar trebui ajustata, poate chiar conceputa din nou. Nu este un lucru usor, dar trebuie facut", a declarat Taubman.

Intrebat de realizatorul emisiunii, Eugenia Voda, care sunt ideile pentru schimbarea la fata a Romaniei, ambasadorul SUA a spus: "Constitutia Romaniei nu este destul de puternica pentru a sustine o democratie puternica".

Taubman a vorbit si despre necesitatea ca Romania sa construiasca autostrazi, dand ca exemplu autostrada Transilvania, al carei antreprenor general este firma americana Bechtel. Contrat de Eugenia Voda, care a reclamat intarzierea lucrarilor, Taubman a declarat: "Ati vazut cat dureaza sa construiesti o autostrada buna? Am vazut unele prost construite. Acum 15 ani, in China s-au prabusit toate. Trebuie facute bine si aici au fost facute bine. Platiti multi bani pentru ele, dar o sa aveti autostrazi bune".