Un grup de cateva zeci de persoane a participat, sambata, la un miting de solidaritate cu refugiatii organizat in centrul orasului Cluj-Napoca, informeza Agerpres.

Demonstrantii aveau asupra lor pancarte cu mesaje in limba engleza care indemnau la solidaritate, precum si steaguri tricolore.

"Refugiatii sunt bineveniti", "Xenofobia ucide omenia", "Romani, hai ca se poate. Solidaritate" sunt cateva din mesajele transmise de participantii la miting.

Clujenii adunati la manifestare si-au declarat inclusiv disponibilitatea de a participa efectiv la activitatile organizatorice necesare pentru gazduirea refugiatilor din Romania si chiar sa gateasca pentru acestia.

Kai Brand Jacobsen, un norvegian stabilit de multi ani la Cluj si unul dintre organizatorii manifestarii, a spus ca refugiatii sunt oameni care nu vor decat sa se termine razboiul si sa se intoarca acasa la ei.

"Ne-am adunat la acest miting pentru a arata ca si la Cluj-Napoca oamenii pot da dovada de solidaritate cu refugiatii care vin in Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie sa spunem ca avem loc, avem resurse umane, putem sa ii ajutam pe cei aflati in nevoie. Avem obligatia morala si umana de a le oferi adapost si hrana acelor oameni care sunt refugiati, nu imigranti. Majoritatea celor care vin nu vor sa ramana, ci sa se intoarca in tarile lor, dar acolo e razboi, si asteapta sprijin pentru ca acest razboi sa se incheie", a afirmat norvegianul.

Mitingul de sambata de la Cluj nu a fost autorizat, fiind organizat prin intermediul retelelor de socializare.