Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, a afirmat miercuri, intrebat de o posibila "fortare" a suspendarii premierului in cazul in care este si membru al Parlamentului, ca acest lucru nu se poate face decat conform legii.

Foto:

"Pai cum s-o fortezi, daca la lege scrie cum trebuie facut? Poti sa fortezi, poti sa faci ce vrei, dar legea e altfel", a declarat presedintele CCR, potrivit Agerpres.

El a mai spus ca nu vrea sa comenteze in legatura cu sesizarea CCR in ceea ce priveste conflictul intre institutiile statului.

"Despre asta nu vorbesc. Ei stiu foarte bine Constitutia, au consilieri, si presedintele si premierul, au consilieri foarte buni, stiu sa le spuna ce au de facut, nu trebuie sa le spunem noi", a aratat Zegrean.

In ceea ce priveste declaratia presedintei ICCJ, Livia Stanciu, potrivit careia "nimeni nu e mai presus de lege, dar are impresia ca unii sunt mai presus de lege", Zegrean a afirmat ca textul la care face referire este corect, dar nu poate comenta "ce impresie are doamna presedinte".