Traficul pe DN 1, pe Valea Prahovei, se desfasoara ingreunat, luni dupa-amiaza, de la iesirea din Predeal pana la intrarea in Busteni, unde s-a format o coloana de masini si se circula cu viteza redusa, informeaza Centrul Infotrafic. Pe DN 1, pe Valea Prahovei, se circula in coloana pe sensul de mers catre Bucuresti, de la iesirea din Predeal pana la intrarea in Busteni, viteza medie fiind de aproximativ 20-30 de kilometri la ora.

In celelalte statiuni, viteza medie de deplasare este mai mare.

Pentru a evita aglomeratia, soferii pot alege ruta alternativa DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, iar cei care pleaca din zona Bran-Moieciu pot folosi traseul DN73 Brasov - Valea Mare - Pravat, DN72A Valea Mare - Pravat - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti.

De asemenea, soferii pot folosi si ruta DN73 Brasov - Pitesti, A1 Pitesti - Bucuresti, cu mentiunea ca segmentul Campulung - Pitesti (DN73) este in lucru.

Mii de turisti au petrecut minivacata de Rusalii in statiunile de pe Valea Prahovei si din Brasov. Astfel, cativa hotelieri de pe Valea Prahovei au pregatit oferte "last minute", care au inclus reduceri la cazare. In judetul Brasov, preturile la cazare au pornit de la 195 de lei de persoana pentru doua nopti la un hotel din Poiana Brasov si au ajuns pana la 335 de lei de persoana, tot pentru doua nopti, la un hotel din Predeal.