Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat marti, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii, ca nu s-a dat o explicatie notiunii de "camp tactic", folosita de seful Directiei juridice a SRI, Dumitru Dumbrava, iar la acest lucru trebuie sa raspunda Inspectia Judiciara. Cazanciuc a adaugat ca autoritatile nu pot lasa sa planeze asupra magistratilor suspiciuni privind implicarea Serviciului in activitatile sale.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"E o intrebare la care probabil va raspunde Inspectia Judiciara. Noi, in cadrul CSM, nu am inteles foarte bine aceasta notiune de camp tactic. Nu contest buna credinta a domnului Dumbrava, dar sunt niste lucruri pe care inspectia va trebui sa le clarifice in perioada imediat urmatoare", a afirmat Cazanciuc, potrivit Agerpres.

El a spus ca nu cunoaste in detaliu declaratia lui Dumitru Dumbrava si ca spera ca Inspectia Judiciara sa lamureasca toate afirmatiile acestuia.

Despre posibilitatea existentei de agenti sub acoperire in randul magistratilor, ministrul a subliniat ca legea este foarte clara si nu permite acest lucru.

Cazanciuc a afirmat totodata ca orice suspiciune trebuie verificata, referitor la sesizarea CSAT pentru verificari in legatura cu posibili agenti acoperiti in randul magistratilor.

"Daca sunt suspiciuni, trebuie verificate. Nu putem lasa sa planeze asupra magistratilor asemenea tipuri de suspiciuni", a punctat el.

In cazul afirmatiilor fostului sef al statului Traian Basescu, ministrul a sustinut ca, din pacate, in ultimul timp, sunt din ce in ce mai multe declaratii si de fiecare data CSM a constatat incalcarea independentei.