Circa 200 de persoane s-au adunat sambata in Piata Universitatii din Capitala pentru a protesta impotriva despaduririlor abuzive.

Protest Uniti salvam padurileFoto: Hotnews

Oamenii scandeaza: „Uniti salvam padurile”, „Toate partidele ne taie padurile”, „Padurea noastra nu e marfa voastra” si „Solidaritate”.

Unul dintre liderii manifestatiei a spus la portavoce ca rezultatele protestului de sambata trecuta deja se vad, deoarece presedintele a convocat CSAT pentru a discuta problema padurilor, iar premierul pregateste o ordonanta de urgenta prin care sa se interzica exportul de lemn.

„Politicenii se misca nu pentru ca sa apere interesul tarii, ci fiindca le este frica. Toata lumea a protejat mafia padurilor, e de 25 de ani. Suntem aici sa le spunem politicienilor ca nu ne multumim cu niste declaratii, ci vrem actiuni concrete” a declarat unul dintre liderii protestatarilor.

Acesta i-a invitat pe cetateni sa participe si la protestul care va fi organizat pe 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului.

Protestul a fost tulburat si de un moment in care din multime au aparut doua persoane care au inceput sa strige ca ONG-urile sunt „manjite” de mafia padurilor.

Liderii protestatarilor au cerut un nou Cod Silvic.

Acestia spun ca, desi are o prevedere care limiteaza la 30% cantitatea de lemn pe care un operator economic de lemn o poate procesa, Codul Silvic propus are mai multe probleme, printre care si faptul ca detinatorii de paduri cu o suprafata mai mica de 10 hectare o pot exploata fara amenajament silvic.

Un alt incident s-a produs in momentul in care jandarmii prezenti au vrut sa legitimeze cativa protestatari, dar acestia au refuzat. Liderii protestului le-au spus acestora ca, daca vor fi amendati, sa posteze amenzile pe pagina de Facebook a „Uniti Salvam”, iar avocatii miscarii ii vor ajuta sa le conteste.

>

>

>

>

>

>

>

>