Ministerul Afacerilor Externe informeaza referitor la situatia cetatenilor romani in urma cutremurului din Nepal,ca, pana in prezent, au fost identificati 19 cetateni romani, care au fost contactati si se afla in afara oricarui pericol.

Informatii au fost actualizate la ora 11.00

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la New Delhi si al Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, continua eforturile de verificare a prezentei, respectiv a situatiei altor cetateni romani care s-ar afla in Nepal, in zona respectiva, inclusiv daca exista vreun cetatean roman afectat in urma recentei replici din cursul acestei dimineti, in pofida unor conexiuni de internet si de telefonie extrem de dificile datorita circumstantelor" se scrie intr-un comunicat al MAE.

Pana la acest moment misiunea diplomatica nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman, printre victime.

Cetatenii romani care au rude sau prieteni in zona afectata de cutremur au la dispozitie pentru informatii numarul de telefon 0728.557.116 sau e-mailul comunicare.consulara@mae.ro.

Potrivit unui comunicat MAE anterior, vicepresedintele Federatiei Romane de Alpinism si Escalada a informat ca doi alpinisti romani, aflati pe versant in momentul producerii avalansei provocate de cutremur, sunt bine si in prezent se afla in tabara numarul 1 din Nepal.

"Familiile celor doi au fost informate de acest lucru de liderul grupului de expeditie. Precizam ca cei doi alpinisti fac parte din grupul de patru care s-a aflat pe versant in momentul producerii avalansei. Pana acum, nu se reusise stabilirea unui contact cu cei doi", mai scrie sursa citata.