Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu considera ca daca Moldova ar depune acum cererea de aderare la Uniunea Europeana, aceasta ar fi refuzata, informeaza agentia de presa UNIMEDIA.

Nicolae Timofti si Traian BasescuFoto: HotNews / DP

Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa sustinuta cu ocazia vizitei private la Chisinau.

"Va spun ca un om cu experienta, cred ca s-ar primi un refuz. Este prematur, nu vreau sa devin un dusman al Republicii Moldova sau al cetatenilor de aici, eu mi-am exprimat o parere", a subliniat Basescu.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a inmanat, joi, la Resedinta de stat, lui Traian Basescu Ordinul "Stefan cel Mare", "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice".

Fostul presedinte a declarat, joi, la Chisinau, ca renunta, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetateniei moldovene, in prezent situatia politica din aceasta tara nefiind "propice" pentru un astfel de demers.