Circulatia masinilor mai mari de 7,5 tone a fost restrictionata vineri dimineata, pe DN 13 A, Miercurea Ciuc-Odorheiu Secuiesc si pe DN 15, Toplita-Borsec, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului, informeaza Agerpres.

viscolFoto: HotNews / DP

Seful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Panescu, a declarat ca, intrucat a nins toata noaptea, utilajele de deszapezire au intervenit continuu si masura restrictionarii circulatiei masinilor de mare tonaj s-a luat pentru a preveni eventuale blocaje in trafic.

Echipaje de politie opresc masinile cu masa mai mare de 7,5 tone la intrarea in Miercurea Ciuc si la iesirea din Odorheiu Secuiesc, precum si la iesirea din Toplita si din Borsec.

Pe toate drumurile nationale din Harghita se circula in conditii de iarna, stratul de zapada de pe carosabil ajungand, pe alocuri, pana la trei centimetri. Interventia utilajelor de deszapezire este ingreunata de vantul care bate cu putere, mai ales in zonele inalte.

Judetul Harghita se afla sub atentionare de Cod galben de vant puternic pana la ora 12,00, viteza vantului urmand sa depaseasca, la rafala 60 kilometri pe ora.

Bistrita-Nasaud: Trafic in conditii de iarna, in special in zona montana

Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe majoritatea drumurilor din judetul Bistrita-Nasaud, in special in zona montana, unde ninge si la aceasta ora.

Potrivit datelor afisate pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, ninsorile continua sa cada in Pasul Tihuta spre Suceava, pe DN 17, la Dealul Stefanitei spre Maramures, pe DN 17C, dar si la Rodna, pe DN 17D.

In cursul noptii, Sectia de Drumuri Nationale Bistrita a actionat cu sase autoutilaje si 120 tone de material antiderapant pe DN 17, DN 17C si DN 17D.

Stratul de zapada depus in ultimele doua zile masoara 15 centimetri la Valea Mare, in Muntii Rodnei, si zece centimetri in Pasul Tihuta, in Muntii Bargaului, conform informatiilor oferite Agerpes de catre Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud.