Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 450.000 de lei, fonduri destinate finantarii misiunilor de asistenta medicala publica de urgenta desfasurate de Scoala Superioara de Aviatie Civila. Scoala Superioara de Aviatie Civila a fost desemnata operator aerian al unei aeronave primita prin sponsorizare in cursul anului 2014, in conditiile in care finantarea pregatirii personalului aeronautic este asigurata prin alocarea de fonduri suplimentare din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Reglementarile legale privind aceste aspecte sunt incluse in OUG 57/2014. Costurile necesare pentru pregatirea personalului aeronautic, precum si pentru operationalizarea aeronavei pe perioada derularii programelor de pregatire (aproximativ 5 luni), au fost estimate la 5,258 milioane de lei.

In cursul anului 2014, precum si in bugetul pentru 2015 al Ministerului Transporturilor, au fost alocate fonduri pentru pregatirea personalului si operationalizarea aeronavei. Suma alocata prin Hotararea adoptata astazi, respectiv 450.000 de lei, completeaza finantarea necesara Scolii Superioare de Aviatie Civila.