Sondaj INSCOP-ADEVARUL: Doua treimi dintre romani considera conflictul din ucraina periculos pentru Romania. Romanii simpatizeaza puternic statele occidentale
Astfel, 64,4% dintre romani considera ca situatia conflictuala din Ucraina este periculoasa pentru Romania, 17,9% considera ca acest conflict nu este periculos pentru Romania, in timp ce alti 17,7% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.
De asemenea, 69,7% dintre romani sunt de acord ca Romania sa aloce mai multi bani pentru Armata in contextul conflictului din Ucraina. 12,7% nu sunt de acord, fiind de parere ca ceea ce se intampla in Ucraina nu ne afecteaza. 17,6% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.
Germania se mentine pe locul intai in topul tarilor fata de care romanii declara sentimente mai degraba pozitive cu 87,3% optiuni (84,3% in iulie 2014). Marea Britanie ocupa pozitia secunda (84,7% sentimente pozitive), urmata de Spania cu 83,3% si Italia cu 82,1%.
Urmeaza Statele Unite ale Americii (80,8% declara sentimente mai degraba pozitive) si Franta (80,3%).
79,8% dintre romani manifesta sentimente mai degraba pozitive fata de Olanda, 75,8% fata de Belgia si 73,1% fata de Japonia. Urmeaza Grecia (67,8%) si Republica Moldova (67,7%).
Fata de China manifesta sentimente mai degraba pozitive 58,4% dintre respondenti, iar fata de Serbia 54,2%. Urmeaza Bulgaria (54,1% declara sentimente mai degraba pozitive), Israel (53,1% declara sentimente mai degraba pozitive) si Turcia (52,3% declara sentimente mai degraba pozitive). 41% dintre romani se raporteaza mai degraba favorabil la Ucraina (fata de 45,2% in iulie), 38,1% la Ungaria (40,4% in iulie 2014) si 25,4% la Rusia (37% in iulie 2014).
"Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre Romania" a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 5-10 februarie 2015. Volumul esantionului a fost de 1065 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ᅡ 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.
Detalii si grafice, pe inscop.ro

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Sau SVR-ista? Nu stiu, tot timpul confund kaghebistii intre ei.
Oricum, sondajul nu e o surpriza ca romanii ar prefera libertatea in loc de jugul rusesc.
Voi ati vazut ce figura de mosulica frustrat are pUTIN?
Maze... transmite-i plutonierului ca esti varza si ca toate postarile tale sunt luate la misto. Cred ca ar trebui sa invete maghiara amaratul asta, apoi sa emigreze si sa-i cante ode lui Orban si pUTIN.
In el vor fi incorporate cele multe opinii, evident toate venite, din aceeasi sursa.
Clusterul util - se identifica patternul adus de crivat si care ar putea sa plece numai dupa mai multe primaveri sustinute...
ON:oare ce rost sa aiba sondajul asta?oricine stie ca romanii nu-l inghit pe ivan.milioanele de morti nu ne lasa.se aude ivane?
Asa ca mana rapid pe arma si cu ochii pe pozitie!
sondajele pot sa mai astepte, caci suntem ocupati cu altele...