Ambasadorul francez la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a multumit, miercuri, tuturor francezilor, romanilor si autoritatilor romane pentru mesajele de sustinere si de condoleante dupa atacul comis asupra sediului redactiei Charlie Hebdo, in care au fost ucise 12 persoane, potrivit Mediafax.

"Le multumesc, in numele Frantei si in numele tuturor francezilor, romanilor si autoritatilor romane pentru mesajele lor de sustinere si de condoleante. In contextul acesta tragic, promptitudinea si amploarea acestor mesaje au o mare valoare simbolica", a declarat ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, potrivit unui comunicat al Ambasadei, remis Mediafax..

"Asa cum a declarat presedintele Republicii franceze 'niciun act barbar nu va putea sa ingradeasca libertatea presei. Suntem o tara unita care va sti sa reactioneze si sa ramana solidara'", a mai precizat ambasadorul francez.

Douasprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stephane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).