Bogdan Aurescu si Csilla Hegedus au depus luni seara juramantul de ministri la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a premierului Victor Ponta si a seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

La inceputul ceremoniei, Basescu a dat mana cu Zgonea si cu Ponta iar dupa depunerea jurmantului i-a felicitat pe noii ministri ai Culturii si Afacerilor Externe.

"Va felicit in mod deosebit pentru nominalizarea de la MAE. E un moment in care avem nevoie de stabilitate si seriozitate, mai ales ca functia prezidentiala se afla intr-un proces de tranzitie. Ori de cate ori va fi nevoie de mine pana pe 21 decembrie va stau la dispozitie", a spus presedintele.

Dupa terminarea ceremoniei, Traian Basescu s-a deplasat direct spre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu care a parut ca doreste sa aiba o discutie. Trecand pe langa primul ministru, caruia i-a adresat cateva vorbe, Traian Basescu a parasit sala impreuna cu Robert Cazanciuc si cei doi au fost urmati la scurt timp de Victor Ponta.