Alina Bica, arestata in dosarul unei retrocedari ilegale in care prejudiciul, potrivit procurorilor, este de peste 60 de milioane de euro, si-a dat demisia de la sefia DIICOT, dar si din functia de magistrat, relateaza Digi24. Pana la numirea unui nou procuror sef al DIICOT, conducerea acestei structuri din Ministerul Public va fi asigurata de Elena Georgiana Hosu, procuror sef adjunct.

Alina BicaFoto: Agerpres

Conducerea Parchetului General a confirmat pentru Agerpres ca Alina Bica i-a inaintat procurorului general Tiberiu Nitu demisia din functia de procuror al DIICOT si de sef al structurii DIICOT.

Alina Bica a fost numita in fruntea DIICOT in mai 2013.

Alina Bica a primit mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, sambata dimineata, de la instanta suprema, in dosarul de coruptie in care este cercetata pentru abuz in serviciu, dupa despagubirea acordata pentru un teren supraevaluat din Capitala de o comisie de la ANRP din care procurorul a facut parte, anunta Mediafax. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa pentru celelalte trei persoane retinute in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Dupa aflarea deciziei instantei, Alina Bica a venit la arestul Politiei Capitalei, sambata dimineata, cu un autoturism condus de sotul ei.