Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o atentionare cod galben de inundatii care vizeaza mai multe rauri din judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Bacau si Galati. Atentionarea este vaalbila in intervalul joi, ora 6:00 - vineri, ora 18:00.

Cod galben de inundatiiFoto: INHGA

Hidrologii au pus sub avertizarii raurile din bazinele hidrografice Jijia (bazin superior si mijlociu) si afluentii sai (judetele Botosani si Iasi), Bahlui superior (judetele Botosani si Iasi), afluentii mici ai Prutului din judetele Vaslui si Galati, Barlad superior si afluentii sai (judetele Bacau, Iasi, Vaslui si Galati) si afluentii mici ai Siretului inferior (judetul Galati).

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se pot produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, precizeaza INHGA.

Atentionarea hidrologica vine la cateva ore dupa ce Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru 26 de judete din nordul, estul, sud-estul si centrul tarii, unde incepand de miercuri seara si pana vineri va ploua, in unele zone vor fi lapovita si ninsoare.