O hotarare de guvern privind desfiintarea Spitalului Comunal Gurahont, judetul Arad, a fost publicata joi in Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, managementul asistentei medicale a spitalului a fost preluat de catre Consiliul Local Gurahont, iar materialele aflate in administrarea unitatii sanitare vor fi date in administrarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad.

Prin hotararea de guvern a fost aprobata "desfiintarea Spitalului Comunal Gurahont, judetul Arad, unitate sanitara publica cu paturi, cu personalitate juridica, cu sediul in localitatea Gurahont, str. Crisan nr. 2, judetul Arad, pentru care managementul asistentei medicale a fost preluat de catre Consiliul Local Gurahont, judetul Arad".

Totodata, potrivit actului normativ, "componentele bazei materiale al Spitalului Comunal Gurahont achizitionate cu finantare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern si celelalte componente ale bazei materiale, care se incadreaza in prevederile art.1 alin.(1) tezele a doua si a treia din Ordonata Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unitatilor sanitare publice de interes judetean si local, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 99/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv stocurile de medicamente, materiale sanitare si alimente si care se afla in administrarea unitatii sanitare prevazute la art.1, se dau in administrarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, unitate sanitara publica cu personalitate juridica, care le va prelua prin protocol de predare-preluare, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari".