Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a declansat o ancheta, marti, in cazul unei tinere de 23 de ani care a murit in urma unei operatii pentru peritonita, declansata de apendicita, si a carei mama ii acuza pe medici de neglijenta, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, tanara de 23 de ani a fost internata in stare grava, in urma cu doua saptamani, cu peritonita provocata de apendicita, dupa ce pacienta fusese internata si la o clinica din Iasi, fara a fi insa operata.

Medicii bacauani sustin ca, in momentul in care s-a intervenit chirurgical, abdomenul tinerei era plin de puroi, astfel incat pronosticul a fost unul rezervat. In acest sens, ar fi fost prevenita si mama tinerei care, insa, ii acuza pe medici de moartea fiicei sale.

"Acesta este un caz medico-legal si, in consecinta, se asteptata ordonanta de la anchetatori pentru a fi efectuata autopsia si stabilirea cauzei decesului pacientei. Pana atunci, la nivelul spitalului s-a declansat o ancheta interna in acest caz", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al SJU Bacau, Mirela Romanet.

Mama tinerei de 23 de ani a anuntat ca va face plangere si la Colegiul Medicilor Bacau.