Consulatul General al Ucrainei la Suceava, deschis la sfarsitul anului 2001, se va inchide la 15 noiembrie, din lipsa de fonduri, informeaza newsbucovina.ro.

"Din cauza lipsei de fonduri inchidem consulatul", a declarat, vineri, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boiechko, care a aratat ca a fost informat de Ministerul ucrainean de Externe ca activitatea mai multor misiuni consulare din lume va fi inchisa din cauza lipsei de fonduri necesare pentru functionare, intre care si cea a Consulatului General al Ucrainei la Suceava.

El a mentionat ca acest consulat ar putea fi redeschis atunci cand se va putea asigura finantarea si daca va exista o nevoie in zona.

"Daca vom avea bani vom redeschide. Acum inchidem consulatul. Mai departe vom vedea", a spus Boiechko, precizand ca activitatea consulara va fi asigurata in continuare la Ambasada Ucrainei de la Bucuresti.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava a fost deschis in baza Conventiei Consulare semnate intre Romania si Ucraina si dupa ce Romania a deschis consulate in Odesa si Cernauti in 1995, respectiv 1997.