Barbatul de 33 de ani din Galati care a fost adus marti cu o ambulanta la Spitalul "Victor Babes" din Bucuresti nu are Ebola, a precizat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Simina Florescu. Acesta se intorsese din Guineea, una dintre cele trei tari din Africa de Vest puternic afectate de epidemia de Ebola.

Potrivit medicului, starea pacientului este relativ buna, urmand sa fie evaluat din toate punctele de vedere in cursul acestei zile.

Pacientul s-a intors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatoriala, tara afectata de epidemia de Ebola si a fost trimis marti de urgenta cu o ambulanta de la Spitalul de Boli Infectioase Galati catre Spitalul 'Victor Babes' din Bucuresti.

"Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la Bucuresti, dar s-a externat pe propria raspundere si s-a intors in Galati. I s-a facut din nou rau si pacientul sustine ca el nu crede ca ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii si cunoaste simptomele. Acum sustine ca ar avea o gripa, dar si Ebola se manifesta ca o gripa, ce-i drept. Il transportam la Bucuresti, la Victor Babes, pentru a se stabili diagnosticul cu certitudine", declara marti asistenta Valentina Tonita, de la Serviciul Judetean de Ambulanta Galati.