Magistratii Curtii de Apel Constanta au respins vineri contestatia lui George Becali impotriva deciziei Tribunalului de a nu ii fi redusa cu sase luni durata pedepsei cu inchisoarea, asa cum solicitase omul de afaceri in dosarul "Valiza", cererea fiind considerata nefondata, transmite Agerpres.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel Constanta este definitiva, dupa ce magistratii au amanat de doua ori pronuntarea in acest caz, pe 3 si, respectiv, 17 octombrie.

George Becali a cerut in instanta, in urma cu aproximativ doua luni, sa-i fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, argumentand ca, potrivit prevederilor noului Cod Penal, nu mai este incriminata acuzatia de dare de mita ce i-a fost adusa in dosarul "Valiza", solicitand totodata sa-i fie returnata suma de 1,7 milioane de euro care i-a fost confiscata.

In dosarul respectiv, George Becali a fost trimis in judecata in decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a incercat sa dea 1,7 milioane de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj.

La sfarsitul lunii octombrie 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba, fiind incarcerat in regim deschis. Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat la trei ani de detentie in cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii, la care s-au adaugat alte sase luni dupa condamnarea in dosarul "Valiza".