Vremea se va raci, vineri, in cea mai mare parte a tarii, devenind rece, chiar deosebit de rece pentru acesta perioada din an in nord-est. Ziua cerul va fi mai mult noros si va ploua in partea de nord si est a teritoriului, local in centru si izolat in rest, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, scrie Mediafax.

Noaptea vor mai fi innorari si precipitatii slabe in special in regiunile extracarpatice. Pe arii restranse cantitatile de apa vor mai depasi 20 l/mp. In zona Carpatilor Orientali, precum si in jumatatea nordica a Moldovei vor predomina ninsorile. Vantul va avea intensificari locale, mai ales in sud-est si la munte, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 grad in nordul Moldovei si 16 grade in sudul litoralului, iar cele minime intre -5 grade si 7 grade.

LA BUCURESTI:

Vineri, vremea va fi rece pentru aceasta perioada, astfel incat temperatura maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minima de 1...2 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar trecator vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va avea intensificari temporare, mai ales dupa-amiaza si noaptea, cu rafale ce vor depasi 50 km/h.

LA MUNTE:

Vineri, cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare in Carpatii Orientali si mai ales ploaie, local in Carpatii Meridionali si pe spatii restranse in rest. Vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari pe creste, iar la rafala va depasi 60 km/h. Valorile termice vor fi in scadere in masivele estice.