Elevii de clasele a XI-a si a XII-a, din liceele bilingve, vor putea alege ca optional de acum inainte si disciplina "Elemente de cultura si civilizatie engleza", anunta Ministerul Educatiei. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul precizeaza ca Remus Pricopie a aprobat programa scolara pentru aceasta disciplina optionala, fara insa a face publica si programa in sine.

Ministerul Educatiei Nationale anunta astazi intr-un comunicat remis HotNews.ro ca ministrul Remus Pricopie a aprobat luni, 13 octombrie, prin ordin de ministru, programa scolara pentru disciplina optionala "Elemente de cultura si civilizatie engleza", destinata claselor de a XI-a si a XII-a cu program de studiu in regim bilingv, limba engleza.

Elevii vor avea posibilitatea, astfel, sa cunoasca mai multe informatii despre valorile anglofone, aportul culturilor britanice si americane la patrimoniul cultural universal, aspecte geografice, traditii si obiceiuri ale spatiului anglo-saxon, se arata in comunicat. Ministerul Educatiei precizeaza ca "programa pune accent pe dezvoltarea gandirii autonome, critice si reflexive in limba engleza", insa nu a publicat si programa.