Trupul neinsufletit al medicului psihiatru Florin Tudose va fi depus, luni, la capela cimitirului Bellu, iar inmormantarea va avea loc joi, la Snagov, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate familiei. Joi, funeraliile vor incepe cu o slujba, programata la ora 11.00, la capela de la Bellu.

Florin TudoseFoto: TNB

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), unde Tudose a fost sef al Clinicii de psihiatrie, a remis Mediafax, luni, un comunicat in care isi exprima "profundul regret pentru disparitia prematura si neasteptata a profesorului dr. Florin Tudose, un coleg si un profesionist de o reala valoare, a carui activitate a influentat generatii intregi de medici".

"Intreaga comunitate academica si profesionala va pastra vie amintirea unui cadru didactic experimentat, a unui medic dedicat profesiei si a unui om jovial si prietenos. Prin activitatea desfasurata in cadrul Departamentului Psihiatrie de Legatura al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, primul serviciu de acest fel din Romania, a contribuit la dezvoltarea asistentei medicale de specialitate. Regretam trecerea in nefiinta a profesorului Florin Tudose si suntem alaturi de familia indoliata", se mai spune in comunicatul semnat de managerul SUUB, prof. dr. Catalin Carstoiu.

Psihiatrul Florin Tudose, in varsta de 62 de ani, a murit, duminica dupa-amiaza, in zona unei piete agroalimentare din localitatea Cosereni, judetul Ialomita, dupa ce a cazut la pamant in momentul in care a incercat sa urce in masina la scurt timp dupa ce facuse cateva cumparaturi.

Potrivit unor surse din Politia judetului Ialomita, Florin Tudose a oprit, duminica dupa-amiaza, la piata agroalimentara din localitatea Cosereni, unde a facut cateva cumparaturi. In momentul in care a revenit la autoturismul cu care circula, psihiatrul s-a prabusit la pamant.

Imediat a fost chemata o ambulanta, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, desi au efectuat manevre de resuscitare timp de cateva zeci de minute.

In cele din urma, a fost declarat decesul, ca urmare a unui stop cardio-respirator provocat, cel mai probabil, de un infarct.

Potrivit medicilor, la fata locului a fost trimis si un echipaj SMURD de la Bucuresti, insa acesta a ajuns acolo cand psihiatrul era deja decedat.

Trupul neinsufletit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.