Un barbat din judetul Arad a ajuns in stare grava la spital, marti, dupa ce a fost muscat de o vipera in timp ce se afla la cules de mere intr-o livada, el fiind gasit dupa cinci ore de catre familie, care a sunat la 112, transmite Mediafax.

Barbatul, in varsta de 52 de ani, a fost muscat de brat de o vipera in timp ce culegea mere de pe jos, intr-o livada de langa satul Donceni. El era singur si a fost gasit de catre familie abia dupa cinci ore.

Fratele barbatului a sunat la 112, victima fiind preluata de un echipaj SMURD.

Potrivit relatarilor familiei, barbatul a prins vipera imediat dupa ce a fost muscat si a pus-o intr-o sticla, astfel incat oamenii sa stie ce s-a intamplat in eventualitatea in care era gasit inconstient.

Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, unde a fost transportat aradeanul, starea acestuia este grava.

"Pacientul este la Terapie Intensitva, in stare destul de grava. I-a fost administrat serul antiviperin si ii este monitorizata evolutia clinica", a declarat purtatorul de cuvant al spitalului, Adrian Wiener.

Conform sursei citate, vipera a fost adusa la spital odata cu victima, astfel ca medicii au stiu imediat ce ser sa-i administreze.

Pentru ca sarpele este inca in viata, angajatii spitalului au chemat un crescator care sa-l preia.