Vineri, vremea se va raci usor in majoritatea regiunilor, iar valorile termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei perioade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 21 de grade, iar cele minime intre 4 si 13 grade, mai scazute in depresiuni, spre 2 grade.

Temporar cerul va avea innorari accentuate. Va ploua, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii, in sud-estul tarii si la munte, unde pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si local in restul teritoriului. La altitudini de peste 1800 m, vor fi conditii pentru precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari ziua in Banat, Crisana si Oltenia, iar noaptea in Dobrogea, sudul Moldovei si Baragan.

La Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior si se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei perioade. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade, iar cea minima va de 9...10 grade. Cerul va avea innorari si temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat.

La munte, vremea se va raci usor. Temporar cerul va avea innorari accentuate, va ploua, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii si pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, vor fi conditii pentru precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari mai ales pe creste.

La mare, vremea va fi in general instabila, cu cerul temporar noros. Va ploua in general slab, mai ales in sudul litoralului. Vantul va sufla slab si moderat, in intensificare noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 19 grade, iar cele minime intre 12 si 13 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 15 si 19 grade.