Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta, vineri dimineata, ca niciunui cetatean de nationalitate romana nu era pe lista pasagerilor aeronavei Malaysia Airlines prabusita joi in estul Ucrainei.

"Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei informeaza ca - in urma verificarilor intreprinse de Celula de criza, de la momentul convocarii acesteia la nivelul Centralei MAE si pana in acest moment" - nu se confirma prezenta niciunui cetatean de nationalitate romana pe lista pasagerilor aeronavei de linie "Boeing 777" apartinand companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si care s-a prabusit in estul Ucrainei, informeaza un comunicat al Ministerului.

"Celula de criza de la nivelul Centralei MAE impreuna cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur si Kiev raman in legatura permanenta cu oficialitatile locale pana la confirmarea listei finale a pasagerilor", mai scrie sursa citata.

Avionul Boeing-777, care apartinea companiei Malaysia Airlines si efectua cursa Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prabusit pe teritoriul Ucrainei, la circa 60 de kilometri de granita de Rusia. Toti cei 295 de oameni aflati la bordul avionului si-au pierdut viata.