Presedintele Traian Basescu participa joi dupa-amiaza la Ceremonia de comemorare a declansarii Primului Razboi Mondial organizata la Ypres, in Belgia. Pe contul de Facebook Alaturi de Presedintele Nostru au fost postate cateva fotografii de la Ceremonia "Omagiu celor morti" si inaugurarea monumentului "Banca Pacii" in care seful statului apare alaturi de premierul britanic David Cameron, de presedintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel, presedinta Lituaniei Dalia Grybauskaite si presedintele Comisiei Europene, Jose Luis Manuel Barosso.

Foto:

Traian Basescu participa, joi si vineri, la Consiliul European, unde seful statului va ridica din nou "problema privind accesul Romaniei in spatiul Schengen", a anuntat joi dimineata presedintele, inaintea plecarii spre Bruxelles. Basescu a aratat ca procesul de intrare a Romaniei in Schengen trebuie sa inceapa, in conditiile in care " raportul MCV arata buna functionare a justitiei in ansamblu prin modul in care e apreciata activitatea DNA, ANI si ICCJ".

Seful statului a aratat si ca "in raportul MCV sunt si elemente care se constituie in zona de critica, dar e vorba de activitatea politicienilor. Ultima lege care scoate din atributiile ANI controlul administratiei locale nu este de natura sa ne ajute." Traian Basescu a mai subliniat ca "Un alt punct extrem de important pentru noi va fi semnarea acordului de asociere si de liber schimb pentru Republica Moldova, Georgia si Ucraina. Pentru noi este un element important de politica externa semnarea de catre Moldova a acestui acord. In mod categoric este recunoscut faptul ca Romania a fost unul dintre sustinatorii consecventi ai ajungerii la acest obiectiv", a spus seful statului.