Reprezentanti ai Curtii de Conturi vor fi decorati joi la Palatul Cotroceni. Potrivit Administratiei Prezidentiale, ceremonia va avea loc la ora 13:00. Pe 26 mai, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de decorare a presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, cu Ordinul National ''Steaua Romaniei'' - in grad de Ofiter, scrie Agerpres.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului i-a conferit lui Nicolae Vacaroiu Ordinul National ''Steaua Romaniei'' - in grad de Ofiter, ''cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Curtii de Conturi a Romaniei, pentru excelenta, recunoscuta la nivel international, de care a dat dovada in coordonarea actului de control, contribuind la eficientizarea modului de utilizare a resurselor financiare ale statului''.

Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Traian Basescu, precizeaza sursa citata.

Totodata, seful statului a decorat mai multi reprezentanti ai Curtii de Conturi, ''pentru integritatea, daruirea si profesionalismul de care au dat dovada in exercitarea actului de control, contribuind, pe aceasta cale, la mai buna intrebuintare a resurselor financiare ale statului''.

Astfel, presedintele Traian Basescu a conferit Ordinul National ''Steaua Romaniei'' - in grad de Comandor Elenei-Doina Dascalu, vicepresedinte al Curtii de Conturi, Ordinul National ''Serviciul Credincios'' - in grad de Cavaler lui Mircea Vasile Popescu, vicepresedinte al Curtii de Conturi, lui Aron-Ioan Popa, presedinte al Autoritatii de Audit, si celor doi vicepresedinti ai acestei structuri - Gheorghe Oana, Ioan Anton, dar si lui Ioan Bogdan, presedinte al Curtii de Conturi in perioada 1993 - 1999, si lui Ioan Condor, presedinte al Curtii de Conturi in perioada 1999 - 2002.

Ordinul National ''Pentru Merit'' - in grad de Cavaler a fost acordat mai multor consilieri de conturi: Marius Vorniceanu, Stefan Pete, Mihai Hura, Verginia Vedinas, Dumitru Alamiie, Constanta-Anca Donovici, Marioara-Sabina Funar, Ionel Stefan, consilier de conturi in perioada 2002 - 2008, Aurona-Marta Pelea, Lucian Negrea, Ioan Hurjui, Petru Lakatos, Georgeta-Carmen Stanescu, Gheorghe Neicutescu, consilier de conturi in perioada 2008 - 2011, si Alexandru-Octavi Stanescu, secretar general.

Ordinul ''Meritul Industrial si Comercial'' - in grad de Cavaler le-a fost acordat lui Sorin-Gheorghe Dan-Panaitescu si Virgil Popescu, consilieri ai presedintelui Curtii de Conturi, dar si mai multor sefi de servicii si directori din institutie. Medalia 'Meritul Industrial si Comercial', Clasa a III-a, a fost oferita mai multor sefi de cabinet si referenti din Curtea de Conturi.

Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu.