Un barbat de 38 ani suspectat de implicare in furtul taragotului lui Dumitru Farcas este audiat miercuri la Sectia 1 Politie, au anuntat oficiali ai Politiei Capitalei pentru Agerpres.

Doua instrumentele ale lui Dumitru Farcas, printre care si celebrul sau taragot, au fost furate sambata dintr-un hotel din Capitala in care interpretul era cazat. Din acest motiv, Farcas nu a mai putut participa in aceeasi zi la spectacolul aniversar Gheorghe Zamfir de la Ateneul Roman, care marca 50 de ani de cariera.

Instrumentul, care are peste o suta de ani vechime, i-a fost inapoiat marti lui Dumitru Farcas. Taragotul a fost adus de politistii Sectiei 1 Politie din Capitala la Cluj-Napoca.

Dupa ce a primit taragotul si a semnat actele necesare, Dumitru Farcas a cantat chiar in sediul politiei clujene, in semn de multumire. El le-a trimis politistilor bucuresteni mai multe carti si CD-uri cu inregistrarile sale.

Cunoscutul instrumentist a declarat ca le este profund recunoscator politistilor care l-au ajutat sa-si recapete taragotul.

Tot marti, Politia Capitalei a anuntat ca anchetatorii au recuperat si cel de-al doilea instrument care i-a fost furat artistului.

''Urmare a investigatiilor efectuate in cazul furtului din 31 mai, politistii Capitalei au recuperat si cel de-al doilea instrument muzical, urmand ca acesta sa fie predat proprietarului. Politia Capitalei continua cercetarile, in vederea depistarii persoanelor banuite ca ar fi sustras bunurile respective'', au precizat reprezentantii Politiei Capitalei.

Cercetarile politistilor continua pentru a vedea daca sunt mai multe persoane implicate in furtul taragotului lui Dumitru Farcas