Patronii restaurantului libanez, unde la inceputul lunii aprilie trei dansatoare au murit intr-un incendiu, sunt cercetati penal, procurorii Parchetului General dispunand, marti, anchetarea acestora pentru infractiuni in domeniul calitatii constructiilor. Totodata, impotriva celor doi inculpati a fost dispusa masura controlului judiciar, transmite Agerpres.

"In continuarea cercetarilor in cauza privind incendiul produs in Restaurantul Beirut din municipiul Constanta, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 2 iunie 2014, punerea in miscare a actiunii penale fata de: Karam George, SC Middle East Partners SRL, Pavel Constantin si SC Tinel Cristi SRL, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 31 din Legea nr. 10/1995, privind calitatea in constructii", au informat, printr-un comunicat remis presei, reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit acestora, din probatoriul administrat pe parcursul urmaririi penale rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, in lipsa oricaror proiecte, avize, autorizatii, fara respectarea reglementarilor privind stabilitatea si rezistenta in constructii, Karam George - in calitate de administrator si asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum si Pavel Constantin, in calitate administrator si asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o constructie din lemn ridicata anterior in curtea unui imobil din Constanta.

In spatiul respectiv au amenajat restaurantul Beirut, "folosind solutii si metode de construire adoptate de catre cei doi administratori (care nu aveau studii si cunostinte temeinice de specialitate), cu consecinta decesului a trei persoane, a vatamarii corporale a altor doua si distrugerea imobilului modificat, in urma incendiului produs", conform anchetatorilor.

Acestia au precizat ca la fata locului s-a constatat ca imobilul in cauza a suferit prabusiri si deplasari ale structurii de rezistenta, respectiv prabusiri ale acoperisului constructiei si podelei mansardei.