Ministerul Educatiei Nationale anunta ca, la solicitarea premierului Victor Ponta, ministrul Remus Pricopie a inclus concursul NASA Space Settlement pe lista concursurilor internationale pentru care se asigura finantare pentru participarea elevilor romani. Decizia vine dupa ce o echipa de elevi de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti - care se numara printre castigatorii din Romania ai concursului - au apelat la o campanie de strangere de fonduri pentru a se putea deplasa in SUA sa-si ridice premiile.

"Astfel, Guvernul Romaniei incurajeaza participarea tinerilor romani la prestigiosul concurs organizat sub egida NASA si sprijina performanta elevilor si a profesorilor care promoveaza Romania pe plan international", anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In urma cu o zi, HotNews.ro a scris ca o echipa de elevi de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti cauta sponsori pentru a-si putea ridica din SUA premiile obtinute la concursul Space Settlement Design, organizat de NASA, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro directorul colegiului, Cristinel Paun. Acesta a precizat ca un pastor roman din Statele Unite a fost impresionat de faptul ca elevii nu au fondurile necesare pentru a participa la premierea din Los Angeles si a lansat o campanie de strangere de fonduri.

Elevii de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti au castigat doua premii I cu proiectele “Selene Expandable Space Orbital Settlement” si “The Honeycomb Space Settlement”, trei premii II si un premiu III, precum si marele premiu al unui concurs care s-a desfasurat in paralel cu aceasta competitie, organizat tot de NASA. Vezi aici rezultatele concursului NASA Ames Space Settlement Design.

Pe langa echipa de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti, printre castigatorii concursului NASA Ames Space Settlement Design se numara elevi de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Constanta (premiul I cu proiectul “Spacekit”), de la Colegiul National “Mircea cel Batran” din Constanta (trei premii I cu proiectele “Tetractys”, “Helios - Celestial Pioneer” si “SpaceBurg”), de la Colegiul National "Andrei Şaguna" din Brasov (premiul I pentru proiectul “Renaissance II”, premiul II pentru “The God's Kite”), de la Liceul International de Informatica din Constanta (premiul I pentru proiectul “Helios”, premiul II pentru “Dune”, premiul III pentru “Neith” impreuna cu Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, pentru “Zarya” si pentru “Elpis”).

In cadrul concursului au participat cu proiecte elevi din Bulgaria, Canada, China, Cehia, Dubai, India, Indonezia, Japonia, Bahrain, Liban, Pakistan, Puerto Rico, Macedonia, Singapore, Romania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Uruguay.

Citeste si: