Un nou protest fata de gazele de sist a avut loc, marti dupa-amiaza, intr-o localitate din comuna Pungesti, cu autorizatie de la primarie, cele cateva zeci de manifestanti indurand gerul timp de mai bine de ora, sub supravegherea unor echipaje de jandarmi, relateaza agentia Mediafax.

Cateva zeci de localnici s-au adunat, marti, pe un teren privat din localitatea Toporasti, unde au desfasurat un nou miting, de aceasta data unul al tacerii, fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist in comuna Pungesti, unde compania Chevron a inceput amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Ca si la manifestatia anterioara de la Silistea, localnicii au avut autorizatie de la Primaria Pungesti pentru organizarea actiunii de protest.

In zona, au fost prezente si mai multe echipaje de jandarmi, care au supravegheat desfasurarea actiunii, una pasnica potrivit reprezentantilor Jandarmeriei Vaslui.

"Oamenii s-au adunat pe un teren privat din Toporasti si, pe perioada cat au stat acolo, nu au scandat lozinci impotriva vreunei persoane sau autoritati a statului. De asemenea, nu au fost inregistrate incidente, intreaga actiune derulandu-se in mod pasnic", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, Lucian Modoranu.

Actiunea de protest din Toporasti a durat aproximativ o ora, localnicii renuntand la manifestatie din cauza gerului, cu toate ca aveau autorizatie pentru a protesta timp de trei ore.