Traian Basescu a trimis spre reexaminare Legea privind reorganizarea Ministerului Agriculturii prin care se propune comasarea inspectoratelor pentru calitatea semintelor

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 9 ianuarie 2014, 18:54 Actualitate | Esenţial

Presedintele Traian Basescu a trimis pre reexaminare Legea privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unor structuri aflate in subordinea acestuia, informeaza Administratia Prezidentiala. Principalul motiv invocat de presedinte vizeaza infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale prin desfiintarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, fapt ce ar duce la pierderea acreditarilor laboratoarelor de testare a semintelor si, astfel, la cresterea inutila a cheltuielilor bugetare.

In  cererea de reexaminare se precizeaza ca articolul 8 alineatul (1) al legii prevede infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale prin reorganizarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, acestea urmand sa fie desfiintate ca urmare a comasarii prin fuziune si prin preluarea activitatii Inspectiei Nationale pentru Calitatea Semintelor de la Directia Inspectii din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La ora actuala functioneaza 30 de inspectorate teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, care functioneaza ca institutii publice cu personalitate juridica si care detin laboratoare acreditate si reacreditate pentru esantionarea loturilor de seminte si efectuarea testelor de calitate necesare certificarii oficiale a semintelor si materialului saditor, recunoscute la nivel european, se arata in document.

"Drept urmare, desfiintarea acestor inspectorate si modificarea denumirii lor va duce la pierderea acreditarilor laboratoarelor de testare a semintelor si, implicit, la cresterea inutila a cheltuielilor bugetare", incvoca presedintele in cererea de reexaminare adresata presedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Totodata, Presedintia considera ca desfiintarea unor structuri teritoriale cu personalitate juridica si comasarea lor in autoritatea nou infiintata "este de natura a crea o supracentralizare, daunatoare competitivitatii produselor romanesti pe piata europeana si mondiala a semintelor si contrara proiectelor legislative europene in domeniu".

Presedintele propune sefului Senatului "mentinerea statutului juridic al inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor in structura actuala, de subordonare directa catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si coordonarea acestora prin Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor, sub aceasta forma fiind recunoscute la nivelul autoritatilor nationale, al Comisiei Europene precum si al autoritatilor similare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene".

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1040 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pai? (Joi, 9 ianuarie 2014, 20:39)

    OmulNou [utilizator]

    Nu asta se vrea? Distrugerea a ce a mai ramas si vanzarea pe mai nimic la straini? Devalizarea e o veche traditie romaneasca.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version