Fotografia saptamanii la rubrica HotReporter a fost realizata de Cristian, in Arlington National Cemetery - Washington DC. Pe 22 noiembrie s-au implinit 50 de ani de la asasinarea lui JF Kennedy.

JFK - 22 noiembrie 1963Foto: USER UPLOADED

Cristian a postat pe HotReporter cateva imagini de la mormantul sotilor Kennedy din Arlington National Cemetery. Sus, pe colina, casa generalului Lee, seful armatei sudistilor din razboiul de secesiune.

John Fitzgerald Kennedy, cel mai tanar presedinte american, a fost asasinat la Dallas, Texas in 22 noiembrie 1963, in timp ce coloana prezidentiala in care se afla presedintele traversa Dealey Plaza.

Investigatiile oficiale l-au gasit pe Lee Harvey Oswald vinovat de moartea presedintelui. Au existat insa sustinatori ai unei teorii a conspiratiei, teorie conform careia Oswald ar fi fost doar executantul unui plan minutios.

Cunoscut si ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy" a fost cel de-al 35-lea presedinte al SUA, unul dintre membrii cei mai proeminenti ai familiei Kennedy implicati in politica, fiind totodata considerat un stindard al liberalismului american.

In afara de Kennedy, alti trei presedinti americani au mai fost asasinati: Abraham Lincoln, care a abolit sclavia, in 1865, James Garfield, in 1880 si William McKinley in 1900.

Tinte ale unor tentative de asasinat au fost si Andrew Jackson, Theodore si Franklin Roosevelt, Gerald Ford si Ronald Reagan. De asemenea, fratele lui John F. Kennedy, Bob, candidat la alegerile prezidentiale, a fost asasinat in 1968.

--------------------

Ai facut o fotografie sau un film care ar putea fi o stire? Trimite-o aici! Ai surprins o intamplare, un eveniment care merita cunoscut? Ai participat la un spectacol adevarat? Ai fost martor la un incident sau accident? Vezi, pozezi, filmezi, postezi!

Nu uita sa precizezi data si ora la care ai fotografiat, precum si locul unde ai fotografiat. Te rugam sa scrii si cateva cuvinte lamuritoare despre eveniment.