Parchetul de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe a dispus joi dupa-amiaza retinerea pentru 24 de ore a primarului comunei Belin, Siko Imre, si a altor doua persoane cercetate pentru ultraj, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Covasna, Nicoleta Marin, cei trei au fost introdusi in arestul din Sfantu Gheorghe.

Siko Imre este cercetat pentru ultraj, dupa ce in cursul zilei de miercuri i-ar fi agresat fizic si verbal de seful postului de politie din localitate si pe ajutorul acestuia. Conducerea Inspectoratului de Politie a precizat ca cei doi politisti au fost loviti cu pumnii, iar acestia din urma au folosit un spray lacrimogen si au cerut intariri.

Comandantul IPJ, comisarul Ion Popa, a declarat joi pentru Agerpres ca din verificari a rezultat ca seful de post si ajutorul acestuia, care se aflau in patrulare cu o masina pe drumul comunal 37, ar fi fost blocati in trafic de un autoturism in care se aflau doua persoane, printre care primarul Siko Imre.

Comisarul Ion Popa a afirmat ca primarul le-ar fi solicitat politistilor explicatii cu privire la motivul prezentei lor la acea ora pe raza comunei, adresandu-le cuvinte jignitoare si agresandu-i fizic, iar ulterior, insotit de alte trei persoane, ar fi venit in fata sediului postului de politie si i-ar fi agresat din nou pe politisti.