Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat luni, pentru Mediafax, ca rectificarea bugetara nu afecteaza plata prestatiilor sociale, a pensiilor si a salariilor pana la sfarsitul anului, sumele necesare pentru acestea fiind asigurate.

Campeanu a explicat ca toate calculele pentru rectificarea bugetara s-au facut cu Ministerul Finantelor Publice, in functie de executia bugetara pe noua luni, iar astfel s-a stabilit de ce sume mai are nevoie fiecare minister, pana la sfarsitul anului.

"Am facut ordine in sistem, acest lucru se reflecta in executia bugetara. Dupa rectificarea bugetara, ne ajung banii pentru toate prestatiile sociale, pensii si salarii, pana la sfarsitul anului", a declarat ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltarii, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sanatatii, Societatii Informationale si Apararii vor fi taiate la a doua rectificare din acest an, de alocari suplimentare urmand sa beneficieze Afacerile Interne, Justitia, Externe si Camera Deputatilor.