Circulatia feroviara intre Brasov si Bucuresti a fost oprita miercuri dimineata mai multe ore dupa ce in timpul noptii un copac a cazut pe calea ferata intre Darste si Timisul de Jos. Acum, trenurile incep sa plece din gara Brasov, insa va mai dura, mai ales ca trenul care ar fi trebuit sa plece la 5.31 din Brasov, este inca in gara, au spus pentru HotNews oficiali ai CFR Brasov.

Tabela Garii de Nord la ora 11.05Foto: CFR

UPDATE 1 CFR a dat in jurul orei 11.30 un comunicat de presa in care informeaza ca circulatia a fost reluata

UPDATE 2: La ora 13.20 pe tabela Sosirii a Garii de Nord erau afisate patru trenuri cu peste 300 minute intarziere Doua dintre ele au 390 minute.

UPDATE 3: La ora 13.50 trenul IR 10742 de la Satu Mare figura cu 450 minute intarziere. Ora normala de sosirea in Capotala era 7.55

UPDATE 4: La ora 15.10 sosisera in Gara de Nord aproape toate trenurile din Ardeal care ar fi trebuit sa ajunga dimineata. O singura exceptie: trenul IR 10742 de la Satu Mare a strans 520 de minute.

UPDATE 5: La ora 16.50 niciun tren nu avea mai mult de 90 de minute intarziere.

La ora 11.00 pe tabela din Gara de Nord erau afisate la Sosiri cinci trenuri care au impreuna peste 1500 de minute intarziere, cel mai mult avand trenul IR 1642 care vine de la Satu Mare si ar fi trebuit sa ajunga in Bucuresti la 6.13. Aceste tren are 385 de minute intarziere.

Agerpres scrie ca In gara Brasov stationau la ora 8.30 patru trenuri de persoane, intre care unul international, iar in gara Darste alte doua trenuri.

Marti, din cauza vremii nefavorabile mai multe trenuri au intarziat zece ore, fiind blocate in zona Brasov.

UPDATE:

CFR a dat in jurul orei 11.30 un comunicat de presa in care informeaza ca circulatia a fost reluata

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată începând cu ora 11.02 pe firul II, după ce echipele feroviare au intervenit pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi pe linia de contact şi în gabaritul căii ferate, între staţiile Timişu de Sus – Predeal. Trenurile de călători staţionate vor fi tractate cu locomotive diesel şi îşi vor relua circulaţia funcţie de rangul trenului.

Echipele feroviare se află în continuare în linie curentă şi intervin cu forţă umană şi drezine pantograf pentru remedierea defecţiunilor survenite la firul de contact în urma prăbuşirii copacilor, astfel încât traficul feroviar să fie reluat cu locomotive electrice pe intervalul de staţii Timişu de Sus – Predeal.

6 trenuri de călători vor ajunge la destinaţie cu întârziere:

- IR 1642 Baia Mare - București Nord, staționează în linie curentă între Timișul de Sus și Predeal (firul II).

- IR 1745 București Nord – Cluj Napoca, staționează în Predeal

- IR 1644 Salva – București Nord, staționează în Brașov

- IR 1648 Bistrița Nord – București Nord, staționează în Brașov

- IR 1637 Bucureşti Nord – Braşov, staţionează în Predeal

- IR 10742 Oradea – Bucureşti Nord, staţionează în Braşov

Traficul feroviar pe raza judeţului Braşov se desfăşoară în continuare în condiţii meteo nefavorabile - ninsoare şi vânt.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment feroviar şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.

De asemenea, recomandăm publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.